500g yipin friterade tofu
75 g rosenkål/brysselkål delad (olivolja, skivad vitlök, salt och peppar till rostning)
500g broccoli, i buketter och stam i stavar (olivolja, skivad vitlök, salt och peppar till rostning)
1 kg ”riven” ostronskivling (olivolja, skivad vitlök, salt och peppar till rostning)
1 gul lök, skivad
375 g svenska tomater, lätt torkade
250 g rättika (skivad och picklad 2-2-1 gärna en bit kombu i lagen, brukar vacca den)
Wakame (ej färdiga salladen) eller annan alg, marinerad i lite soya o riven ingefära
200 g sallad (riven grönkål, skuren röd spetskål, skuren romansallad)
Furikake,
rostad sesamfrö,
chiliflakes,
smulad nori,
poppat ris Rostat nakenkorn eller annat säd (blötlagt och sedan saltat o rostat)

Jalapeniodressing
125 g avhängd jalapenio
25 g riven ingefära
100 g bladpersilja
5g vitlök
25 g svensk ärtsoja
15 g sesamolja
2,5 dl rapsolja Salt efter smak

Mixa samman dressingen och ”tossa” salladen i den.

Jalapenio- och sesamdressing

Tofun blir bäst att fritera kort innan den tossas runt. Rosta rosenkålen och broccolin, rosta eller stek ostronskivlingen väl så att den får en krispig yta. Rosta även löken så att den blir söt och mjuk. Torka tomaterna lätt, körsbärstomater hela och plommontomater eller större varianter delade Bottna salladstallriken med den plockade salladen ”Tossa” samman tofun med rosenkål, ostronskivling och löken med en slev av dressingen det är viktigt att det är varmt/ljummet så att det inte är kallt.

Fördela över salladen och lägg på tomat, en hög picklad rättika, Wakame. Strö över Furikake och rostat nakenhavre.