Om Malin Söderström

 

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architectoeaque ipsa quae ab illo inventore.

 

Our Story

Prisbelönt kock och restaurangägare

Malin Söderström är en prisbelönt kock och restaurangägare. Förutom att vara författare till flera böcker och en tv-personlighet, driver hon för tillfället tre restauranger (snart fyra) i Stockholm.

Malin har många hyllningar till hennes namn. Hon fick silvermedaljen i Gourmetakademin 2010, ansvarig för den prestigefyllda Nobel-middagen under 2011, serverade upp till 1400 internationella gäster och ansvarade för årets kockmiddagsmiddag 2013, catering för över 1300 gäster. Malin fick titeln “Årets Restaurangägare” 2014, hon sitter i juryn för årets kock och blev erkänd av The White Guide 2018 för hennes långsiktiga, betydande deltagande i svensk gastronomi.

Från Nobel-middagsansvarig till tv-personlighet

Malin blev utsedd till ansvarig huvudkock för all serverad mat under Nobelmiddagen 2011. Hon har därefter blivit inbjuden till TV under senare Nobelmiddagar. Förutom att vara den första kvinnan som gick med i svenska kocklandslaget är hon också en huvudmedlem i Svenska Kockars Förening.
Hon är en populär tv-personlighet då hon medverkat i bl.a. TV4’s morgonnyheter, men hon har även gästat jurypanelen i det välkända programmet Sveriges Mästerkock. 2012 tävlade hon i kockarnas kamp.

Prisbelönt kock och restaurangägare

Svenska kocklandslaget har tillsammans med Malin Söderström startat ett stipendium som är designat för att simulera intresset för fler kvinnliga kockar. Svensk gastronomi är världskänd och högprofilerad men bland världens mest kända kockar finns mestadels män. Detta stämmer överens med Sverige också. Malin Söderström var svenska kocklandslagets första kvinnliga medlem. Nu, som en känd kock och restaurangägare, författare och tv-personlighet, förstår hon inte bara utmaningarna som unga kvinnor ställs inför, men hon är även en bra förebild och coach.
Stipendievinnare erbjuds en plats i Svenska Kocklandslaget, där de ges en möjlighet att lära sig från de bästa och finslipa sina färdigheter innan de tävlar i världskuppen i November. De ges även förtur till Svenska kocklandslaget, om de i framtiden skulle ansöka dit.