300g morötter

50g rotselleri

50g king edward potatis 50g gullök

1st vitlöksklyftor

1 st röda spansk peppar

10g limeblad

5g riven ingefära

1 tsk råsocker

15st korianderfrö

1krm gurkmeja

1 kruka färsk koriander

1 msk sriachasås (Thaiketchup)

1dl citronjuice

Vatten kant i kant med grönsakerna i kastrullen

3-5 dl cocosmjölk (lika delar som vattnet)

Salt efter smak

Fräs alla kryddor, vitlök, chili, socker och srirachasås i en neutral matolja c.a 15 minuter.
Skala och dela lök, morötter, selleri och potatis i 2-3 cm stora bitar
Tillsätt kastrullen fräs c.a 5 min
Fyll på med vatten
Koka tills alla grönsaker är riktigt mjuka c.a 45 minuter

Mixa med stavmixer alternativt i kannmixer

Tillsätt kokosmjölken låt sjuda i 15 minuter
Mixa och smaka av med citronjuice, salt och råsocker

Servera med hackad koriander